Request (/) is not valid or it is not supported.

Enorme verbouwing Litac nadert voltooiing

01-09-2012 14:110 reacties
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
LICHTENVOORDE - Na een aantal maanden voorbereidingen en de afgelopen drie maanden volop bouwen begint de enorme verbouwing van het Litac-complex De Zandschoppe aan zijn laatste fase. Er kan inmiddels zelfs al weer gespeeld worden.
Direct na de laatste competitiewedstrijd werd er begonnen met de sloop van delen van het bestaande gebouw, grondwerk voor de nieuwe delen was toen al gereed. Via kleedkamers en kantine moest een maand na de start van de werkzaamheden ook de vloer van de bestaande zaal er aan geloven. Van het oorspronkelijke gebouw zijn alleen de buitenwanden van de speelzaal bewaard gebleven.
In de afgelopen maanden is er door een aantal bedrijven maar vooral heel veel vrijwilligers een compleet vernieuwd sportcomplex gebouwd, compleet met tweede speelzaal. Een verdubbeling van de capaciteit om de ledengroei te kunnen opvangen en de spelers van dynamictennis meer mogelijkheden te geven tot het waardig uitvoeren van de sport, de bestaande zaal had weinig uitloop achter het veld.
In de planning voor de bouw was rekening gehouden met vrijwilligers. De opkomst was alleen veel hoger dan verwacht. Veel leden wilden hun steentje bijdragen. Wederom een bevestiging waarom Litac de hoogste waardering kreeg in de verkiezing 'Leukste sportvereniging' van de gemeente. Mede door deze zelfwerkzaamheid is er geld overgebleven voor andere zaken zoals volledige vloerverwarming.
Sinds deze week bereiden de jeugd en senioren zich weer voor op het nieuwe seizoen. Dit doen ze op een nieuwe speelvloer vergelijkbaar met de vloer als gebruikt op het WK tafeltennis vorig jaar. Tevens wordt er gespeeld op nieuwe tafels. In de komende week zullen ook de kleedruimtes en ontmoetingsruimte af komen.
Als halverwege oktober ook de laatste puntjes zijn afgehandeld zijn zal een grootse opening gehouden worden. Allereerst vindt op zondag 14 oktober het oud-leden toernooi plaats. Exact een week later (zondag 21 oktober) is er een open dag voor alle geïnteresseerden. Er is dus volop mogelijkheid om (hernieuwd) kennis te maken met Litac. Meer info hierover volgt te zijner tijd via de media en op www.litac.nl.

Request (/) is not valid or it is not supported. Request (/) is not valid or it is not supported.
Request (/) is not valid or it is not supported.
Request (/) is not valid or it is not supported. Request (/) is not valid or it is not supported.